All you can eat stravovací systém jsem si velice oblíbil. Funguje na docela jednoduchém principu. Za fixní cenu – sněz co můžeš! Za hranicemi na all you can eat můžete narazit poměrně často. Rozhodně častěji než u nás. Důvod je jasný. V ČR se prostě tento systém jen tak nevyplatí zavádět. V zahraničí je to brané jako degustační zážitek, který končí úsměvem na tváři zákazníka. V ČR to končí také úsměvem, ale jen na tváři číšníka, který sleduje dalšího člověka, který se nehorázně přežral. U zákazníka to končí slzama v očích, povoleným opaskem a přáním umřít. Češi prostě jednají podle pravidla: Když jsem si to zaplatil, tak ať se držka strhá. No nalejme si čistého vína, jsme na tom všichni stejně. I já!
SUSHI v Brně
Psal se rok 2012, já byl mladý, krásný a hubený. . .takže plus mínus stejný jako dnes. Ten rok jsem měl svůj první zážitek s all you can eat. Se spolužáky jsme chtěli vyzkoušet SUSHI. Při hledání na netu objevuji jeden podnik v Brně, který každý pátek nabízí all you can eat. Nejlepší na tom je cena. Pouhých 200Kč a časové omezení 2 hodiny. Ihned tam volám a rezervuji stůl pro 3. Při příchodu nás servírka vede k našemu stolu. Restaurace je zařízená moc pěkně. Prakticky přes celý podnik vede pojízdný pás, na který kuchař dá talířek se SUSHI a zákazníci si odebírájí na co mají chuť. Náš stůl je hned vedle tohoto pásu a za ním je rovnou kuchař, takže se mu celou dobu můžeme koukat pod ruce jak pracuje (což je sen každého pracujícího člověka – zírající lidi). Na stole je připravené vše potřebné pro konzumaci. Mistička na sojovou omáčku, vhlčený ručník a hůlky. Příbor byste zde hledali marně. Správně by se mělo SUSHI jíst jen rukama! Proto ten vlhčený ručník na útírání. Ale pro čechy by to bylo málo Addidas a tak jsou zde i hůlky se kterými stejně každý bojuje.
Správné stolování
Objednáváme si pivo a ikdyž to může vypadat jako gastronomické barbarství, tak pivo si Japonec k SUSHI objednává hned po zeleném čaji nejčastěji. Dostáváme pokyn, že se můžeme pustit do jídla. A na tento pokyn my slyšíme moc rádi. Začínáme odebírat talířky z pásu a než nám stihne servírka donést objednaná piva, tak už na našem stole stojí okolo 20 talířků a tvoří takovou pěknou vež. Ikdyž je restaurace poloprázdná, tak kuchař začíná nestíhat. Výhodou, že máme kuchaře prakticky vedle sebe je, že stačí nahlas prohlásit na co máme chuť a kuchař nám to hned pošle na pás. Postupně tedy zvoláváme všechny ingredience co nás napadají od lososa, přes kaviár až po mrkev. Dvě hodiny utekly jak nic, talířků jsme spotřebovali nepočítaje a na obsluze je vidět radost, že už odcházíme.
Po 2 týdnech jsem opět dostal chuť na SUSHI a tak koukám na jejich web, abych zarezervoval stůl. Bohužel na stránkách píšou, že podnik zkrachoval. S naší návštěvou to jistě nemělo nic společného.
HODNOCENÍ: 6 SUSHI rolek z 6!
Pokračování příště. . .
0 Zatím nikdo neprojevil zájem o další článek. Klikni na srdíčko a napíšu další jen kvůli tobě!1